ГоловнаНовини ЖКГЖитлоНерухомість тисяч киян пішла під звірку

Нерухомість тисяч киян пішла під звірку

Понад 6,5 тис. киян звірили об'єкти нерухомості в податкових інспекціях. Звірка проводилася з метою уникнення непорозумінь при сплаті відповідного податку.

Із початку 2014 року понад 6,5 тис. киян звернулися в податкові інспекції для звірки об'єктів житлової нерухомості перед сплатою відповідного податку.  Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у м. Києві Ірина Носачова, - повідомляє «Укрінформ».

«Аби уникнути незрозумілостей при сплаті податку на нерухомість, кожний громадянин має право звернутись до податкової інспекції за місцем проживання для проведення звірки щодо наявної у його власності житлової нерухомості», - сказала пані Носачова.

Також вона нагадала, що податок на нерухомість почав діяти у 2014 року. З урахуванням розширених пільг, його доведеться сплачувати власникам елітної нерухомості та тим, хто використовує житлові об'єкти для отримання доходів, тобто, здає їх в оренду, лізинг або використовує як офіс в підприємницькій діяльності.

Не сплачують податок громадяни - власники квартири площею до 120 кв.м., житлового будинку площею до 250 кв.м та кількох об'єктів житлової нерухомості сукупною площею до 370 кв.м.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, власники нерухомого майна за бажанням могли провести звірку кількості своїх об’єктів нерухомості та розмірів їх житлової площі. Якщо ж громадянин не провів таку звірку, податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в Міндоходів.

 
Коментарі (0)