ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняНезаконним забудовникам посилили правила

Незаконним забудовникам посилили правила

За порушниками у галузі містобудування посилили контроль. Зокрема набрав чинності новий порядок накладання штрафів.

Вступив у дію новий порядок накладання штрафів за порушення у сфері містобудування. Документ набрав чинності згідно з  постановою Кабінету Міністрів України № 735 від 2 жовтня. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної архітектурно-будівельної інспекції.

За словами голови Держархбудінспекції Олександра Рибака, новий порядок накладання штрафів за порушення у сфері містобудівної діяльності дає змогу чітко окреслити дії учасників будівництва та посадових осіб інспекції при виявленні правопорушень.

Також у відомстві зазначили, що наразі відбувається зниження тиску на суб’єктів містобудування з боку контролюючих органів. Так за 9 місяців поточного року кількість планових перевірок суб’єктів містобудування зменшено з 8 266 за аналогічний період минулого року до 3 324 у 2013 році, тобто, майже у 2,5 раза. При цьому такі перевірки проводяться лише на об’єктах 4-5 категорії складності, і частково третьої.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Прикінцевих положень закону «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо зупинення дії заборони на відведення земельних ділянок» з урахуванням пропозицій Президента України.

Зокрема, документом передбачається зупинення передачі (надання) земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб у разі відсутності плану зонування або детального плану території та зміну цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування.

 
Коментарі (0)