ГоловнаНовини ЖКГІнфографікаІнфографіка: виборчі обіцянки політичних партій щодо ЖКГ та тарифів

Інфографіка: виборчі обіцянки політичних партій щодо ЖКГ та тарифів

В Україні 21 липня відбудуться дострокові парламентські вибори. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють по реформі і управління житлово-комунальним господарством, а також тарифів.
В Україні 21 липня відбудуться дострокові парламентські вибори. Потрапити до Верховної ради хочуть 22 політичні партії, але згідно з останніми соціологічними опитуваннями, реальні шанси на це мають лише п'ять. 
 
«Слово і Діло» проаналізувало передвиборчі програми топ-5 політичних сил і пропонує їх тематичний розбір. Сьогодні подивимося, що партії обіцяють щодо реформи та управління житлово-комунальним господарством, а також тарифів.
 
Обіцянки саме щодо тарифів мають чотири партії. «Слуга народу» обіцяє запровадити державну оптимізацію житлово-комунальних тарифів. Партія пропонує зробити це за рахунок демонополізації енергетичних ринків, збільшення власного видобутку енергоресурсів та усунення корупційної складової в утворенні тарифів.
 
«Опозиційна платформа – За життя» взагалі обіцяє списати борги населення за комуналку й встановити справедливі субсидії. Крім того, є обіцянка знизити ціну на газ для українців до 3,8-4 тисяч гривень за кубічний метр. І зробити це партія хоче, в тому числі, за рахунок прямих поставок із Росії.
 
«Голос» обіцяє всюди встановлювати лічильники тепла й газу, щоб значно скоротити витрати на комунальні послуги.
 
«Батьківщина» обіцяє знизити ціни на газ для населення удвічі.
 
У «Європейської солідарності» немає обіцянки щодо зниження тарифів, зате партія Петра Порошенка обіцяє реформу сфери житлово-комунального господарства. Прерогативою цієї реформи є підвищення якості надання послуг. У програмі партії, зокрема, є обіцянка створити систему контролю за наданням послуг відповідно до договорів, надати кожному можливість перевіряти виконання умов договору. Також ЄС обіцяє організувати особисту співучасть громадян в управлінні колективним господарством.
 
 
 
Коментарі (0)