ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГСвітовий банк планує інвестувати в інфраструктуру Харкова

Світовий банк планує інвестувати в інфраструктуру Харкова

Світовий банк планує інвестувати в розвиток кількох інфраструктурних проектів Харкова майже півсотні мільйонів доларів. Зокрема, йдеться про систему водоочищення та поводження з відходами.

Світовий банк розглядає можливість інвестування 45 млн дол. в розвиток інфраструктурних проектів Харкова. Зокрема, мова йде про будівництво заводу з переробки відходів та розвиток системи водоочищення. Про це повідомила керівник завдання представництва Світового банку (СБ) Сана Агха Аль Німер, передає прес-служба Харківської міської ради.

Наразі міськрада і Світовий банк ведуть переговори щодо фінансування сфери поводження з ТПВ. Йдеться про комплексне рішення, що включає будівництво полігону, сортувального заводу та підприємства з переробки газу, що утворюється на полігоні, в електроенергію.

«Ми повністю задоволені тим, як ми з харківською командою відпрацювали проект модернізації водоканалу і працюємо з підготовки інвестицій у водоочищення і будівництво заводу з переробки відходів», - заявила представник Світового банку.

Крім того, вона наголосила, що вже в наступному році банк планує почати роботу з підрядниками за названими проектам.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у місті Сватово внаслідок пожежі на складі боєприпасів пошкоджено більше півтори тисячі будинків. Для відбудови постраждалих домогосподарств із обласного бюджету вже виділено кошти.

 
Коментарі (0)