ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНКРЕ збільшила тарифи на електроенергію

НКРЕ збільшила тарифи на електроенергію

НКРЕ підвищила на 4% роздрібні тарифи на електроенергію для споживачів енергопостачальних компаній (окрім населення)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), підвищила на 4% роздрібні тарифи на електроенергію для споживачів енергопостачальних компаній (окрім населення).

Про підвищення тарифів йдеться у постанові НКРЕ № 187 від 24 лютого 2012 року, опублікованій на Офіційному сайті Комісії.

Відповідно до цього документу, роздрібні тарифи НКРЕ на електроенергію з урахуванням граничних рівнів тарифів при поступовому переході до формування єдиних роздрібних тарифів для споживачів на території України на березень поточного року становлять від 72,62 коп./кВт-год. (без ПДВ) – для споживачів 1 класу до 93,02 коп./кВт-год. (без ПДВ) для споживачів 2 класу.

У свою чергу, на лютий 2012 року постановою НКРЕ №32 від 23 січня 2012 р. тарифи на електроенергію складали відповідно 69,81 та 89,62 коп./кВт-год. (без ПДВ).

Нагадаємо, НКРЕ затвердила нові тарифи всім залізницям України на передачу електричної енергії місцевими (локальними) електромережами, а також тарифи на поставку електричної енергії за регульованим тарифом.

Також НКРЕ своїми постановами затвердила залізницям інвестиційні програми на реконструкцію, модернізацію і будівництво ЛЕП і підстанцій на 2012 рік на загальну суму 181 млн грн, зокрема, Донецькій дорозі - на 37, 6 млн грн, Львівській — на 21,6 млн грн, Одеській — на 31,9 млн грн, Південній — на 26, 8 млн грн, Південно-Західній — на 38,1 млн грн, Придніпровській залізниці — на 24,7 млн грн.

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)