ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП оштрафувала «Енергоатом» за порушення ліцензійних умов

НКРЕКП оштрафувала «Енергоатом» за порушення ліцензійних умов

НКРЕКП оштрафувала Енергоатом на 17 тис. грн за порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та на 34 тис. грн за порушення ліцензійних умов з постачання теплової енергії
Національна комісія регулювання енергетики та комунальних послуг оштрафувала Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" на 17 тис. грн за порушення ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення та на 34 тис. грн за порушення ліцензійних умов з транспортування та постачання теплової енергії. За відповідну постанову проголосували 4 присутніх на засіданні члени НКРЕКП.
 
"Правлінням комісії у місті Києві та у Київській області було проведено планову перевірку ДП "НАЕК "Енергоатом" щодо дотримання ліцензійних вимог централізованого водопостачання та водовідведення, за результатами якої складено акти та виявлені наступні порушення: а саме порушення щодо дотримання структури тарифів, порушення щодо виконання інвестиційної програми. Інвестиційна програма на 2016 рік недовиконана згідно з фактично отриманими коштами на 246 тис грн", - зазначається в ухваленій постанові.
 
Також порушення є в частині щоденного перерахування коштів на спецрахунок щодо виконання інвестиційної програми щодо вчасної подачі звітності до комісії стосовно повірки державної метеорологічної атестації засобів вимірювальної техніки, на які поширюється державний метеореологічний контроль, дотримання вимог щодо провадження інших, крім ліцензованих видів діяльності, зазначив доповідач з цього питання.
 
"Враховуючи зазначене, департамент ліцензійного контролю пропонує прийняти постанову, якою накласти штраф у розмірі 17 тис грн на ДП "НАЕК "Енергоатом" за порушення вищезазначених ліцензійних вимог та зобов’язати до 15 липня 2017 року подати до комісії розроблену та затверджену інвестиційну програму у сфері централізованого водопостачання та водовідведення на 2017 рік, включивши статтю "невикористані кошти" інвестиційної програми 2017 року у сумі 246 тис. грн без ПДВ", - зазначається в ухваленій постанові.
 
При цьому, за словами доповідача з цього питання, у 2016 році "інвестиційна програма ліцензіатом не виконувалась взагалі".

Згідно з протокольним рішенням планової перевірки 2015 року суб’єкта було зобов’язано виконати інвестиційну програму за рахунок невикористаних джерел 2015 року на 7 млн 523 тис грн без ПДВ. При цьому невиконання зазначених заходів склало 3 млн 161 тис. грн без ПДВ. 

 
Коментарі (0)