ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНКРЕКП оштрафувала "Київоблгаз" за порушення ліцензійних умов

НКРЕКП оштрафувала "Київоблгаз" за порушення ліцензійних умов

Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, наклала максимальний штраф на АТ "Київоблгаз" в розмірі 850 тис. грн за порушення ліцензійних умов з розподілу газу.
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, наклала максимальний штраф на АТ "Київоблгаз" в розмірі 850 тис. грн за порушення ліцензійних умов з розподілу газу.
 
Відповідне рішення за результатами планової перевірки прийнято на засіданні регулятора в середу.
 
"Необхідно, щоб" Київоблгаз "став зразком серед газорозподільних підприємств. Для цього у нього є всі можливості. Однак воно допустило дуже багато суттєвих порушень. Щоб надалі не було таких порушень, підприємство повинно зараз понести відповідальність. Тому регулятор сьогодні накладає на АТ максимальний штраф у розмірі 850 тис. грн ", - підкреслив голова НКРЕКП Валерій Тарасюк під час засідання.
 
Комісія зазначила, що, зокрема, компанія не дотримувалося структури тарифу, не виконувала затверджені регулятором інвестиційні програми, не здійснювала своєчасно і в повному обсязі розрахунки з Оператором газотранспортної системи, порушувала терміни надання регулятору звітних даних, не виконала зобов'язання по встановленню лічильників газу зобов'язаний значною кількістю споживачів, не виконували попередні рішення регулятора.
 

Крім того, згідно з інформацією НКРЕКП, "Київоблгаз" має багато зауважень щодо неналежного рівня надання споживачам послуг з розподілу природного газу, в тому числі і в частині приєднань до газових мереж, зокрема, їх своєчасності. 

 
Коментарі (0)