ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНКРЕКП отримає півтора мільйони на реформу теплопостачання

НКРЕКП отримає півтора мільйони на реформу теплопостачання

НКРЕКП отримаэ найбільший грант з усіх, які коли-небудь їй надавалися. Крім цього сума перевищує навіть бюджет регулятора на цей рік.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг отримає грант на суму 1,6 млн євро від Шведського агентства з міжнародного розвитку (SIDA). Кошти виділяються на програму підтримки регуляторної реформи централізованого теплопостачання. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член НКРЕКП Андрій Герус.

«На днях отримали підтвердження про надання НКРЕКП гранту на 1,6 млн євро на програму підтримки регуляторної реформи централізованого теплопостачання, інституційний розвиток регулятора. Надає грант SIDA (Швеція) через МБРР», - написав він.

Згідно з його повідомленням, цей грант не лише найбільший, який отримувала Нацкомісія, а й перевищує навіть бюджет регулятора на 2015 рік.

«Найближчим часом оголосимо тендери на консалтингові послуги, що будуть надаватись для НКРЕКП на суму близько 1,3 млн євро», - також зазначив Герус.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українцям піднімуть тарифи на опалення. Здорожчає тепло для населення майже на 72%. Однак, чиновники вважають, що цей тариф є виправданим та покриє 100% витрат на теплову енергію.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
07 Березня 2015 p. 20:28
Думаю, неспроста досі не надіслали мешканцям Києва платіжки за газ ще за січень 2015 року -- намічається новий виток спустошення кишень побутового споживача. По моїм прогнозам, вже за січень і за лютий 2015 року населення вимушене буде платити за газ у 7--8 разів більше, ніж у грудні 2014 року. Адже раніше платили за газ по нормативам, а тепер будуть брати за так зване "фактичне" споживання, яке у 3--4 рази перевищує нормативне (аналогічно до того, як сплачують за холодну воду при відсутності квартирного лічильника). Та плюс ухвалене здорожчання на 280 відсотків. Виходить, що у 9 разів більше; ну може трохи скинуть; думаю, буде більше у 7--8 разів.