ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП підозрює ДТЕК у завищенні цін

НКРЕКП підозрює ДТЕК у завищенні цін

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розпочала розслідування діяльності компаній енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова

 

Нацкомісія з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг розпочала розслідування діяльності компаній енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

НКРЕКП перевірить компанії ТОВ Д.Трейдінг, АТ ДТЕК Дніпроенерго, АТ ДТЕК Західенерго та ТОВ ДТЕК Східенерго на предмет порушень законодавства на ринку електроенергії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Почати розслідування порушень законодавства щодо функціонування ринку електричної енергії, ознаки яких містяться у діях ТОВ Д.Трейдінг, АТ ДТЕК Дніпроенерго, АТ ДТЕК Західенерго та ТОВ ДТЕК Східенерго за період з 1 серпня 2022 року по 30 вересня 2022 року», — сказано в постанові регулятора, ухваленій на засіданні 29 листопада.

Як випливає з обґрунтування Нацкомісії до документа, Д.Трейдінг у серпні-вересні 2022 року купував у ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Західенерго та ДТЕК Східенерго електроенергію за двосторонніми договорами за значно нижчими цінами, ніж середньозважені ціни продажу інших виробників за результатами електронних.

У той же час, за інформацією регулятора, Д.Трейдінг, формуючи від 46% до 67% загального попиту на електроенергію на ринку на добу наперед (РДН), впливало на ціну на РДН у бік її збільшення.

«Як наслідок, середньозважені ціни на РДН сформувалися у значно вищому розмірі, порівняно з цінами продажів електроенергії її виробниками за результатами електронних аукціонів», — констатувала НКРЕКП.

Як випливає з обґрунтування до постанови, оприлюднена у службовій записці та аналітичних матеріалах регулятора, що додаються до неї, інформація про дії Д.Трейдінг, ДТЕК Дніпроенерго, ДТЕК Західенерго та ДТЕК Східенерго вказує на можливі ознаки маніпулювання та зловживань на ринку електроенергії.

 

 

 
Коментарі (0)