ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП підвищила граничні тарифи на електроенергію

НКРЕКП підвищила граничні тарифи на електроенергію

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг змінила граничний розмір цінових заявок на організованих сегментах ринку - ринку «на добу вперед» і внутрішньодобовому ринку
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг змінила граничну межу цінових заявок на організованих сегментах ринку – ринку «на добу наперед»  та внутрішньодобовому ринку.
 
Таке рішення було прийнято на черговому засіданні Регулятора, про що повідомила пресслужба.
 
Цінові обмеження на «денні» години встановлено на рівні 2655,99 грн/МВт-год, на «нічні» - 1243,71 грн/МВт-год. 
 
Члени Комісії вважають, що запропонований механізм є зрозумілим, прозорим та таким, що відповідає на виклики, які постали перед ринком.
 
Очікується, що цей підхід до встановлення цінових обмежень сприятиме закріпленню ринкових механізмів європейського зразка та, як наслідок, справедливому ціноутворенню, особливо в умовах суттєвого профіциту електроенергії, що наразі наявний в Об’єднаній енергосистемі України. Разом з тим, це рішення має сприяти належній підготовці учасників ринку до опалювального сезону.
 
Нагадаємо, що зміна цінових обмежень – це один із напрацьованих заходів, який учасники ринку разом з Міністерством енергетики запропонували для врегулювання ситуації на ринку. 
 
Раніше, Регулятор зобов’язав учасників ринку уникати операцій, за результатами яких формується від’ємне сальдоване значення зареєстрованих обсягів електричної енергії. Крім того, рішенням Комісії запроваджено моніторинг поведінки учасників ринку та встановлено механізм контролю за дотриманням правил разом з відповідними санкціями.
 
Коментарі (0)