ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП планує оновити стандарти якості електропостачання

НКРЕКП планує оновити стандарти якості електропостачання

Передбачено збільшення сум компенсацій за недотримання гарантованих стандартів

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) схвалила проект змін до порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання. Повідомляється на веб-сайті НКРЕКП.

«Пропонується… збільшити розміри компенсацій за недотримання гарантованих стандартів якості. Зростання компенсацій відбувається по 19 стандартах в середньому вдвічі, в основному із 100 до 200 гривень для побутового споживача (а для послуг, пов’язаних з приєднаннями, зокрема щодо видачі технічних умов на приєднання – з 200 до 600 грн)», – зазначається у повідомлені.

У повідомленні зазначається, що на сьогоднішній день передбачено 29 гарантованих стандартів якості електропостачання, за недотримання яких споживачам надаються компенсації електропостачальниками (5 стандартів) та операторами систем розподілу (24 стандарти).

З метою покращення якості надання послуг споживачам пропонується ввести нові гарантовані стандарти та компенсації за їх недотримання – 11 нових стандартів для операторів систем розподілу та 2 – для електропостачальників.

Зокрема мова йде про виставлення електропостачальником споживачу вірного рахунку, кількість перерв на рік у одного споживача, а також дотримання строків надання послуг комерційного обліку (заміна лічильника, перевірка лічильника).

Крім того, пропонується ввести гарантовані стандарти та компенсації за їх недотримання для оператора системи передачі (23 гарантовані стандарти).

Проект змін буде оприлюднено для отримання зауважень та пропозицій.

 

 
Коментарі (0)