ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНКРЕКП подала апеляційну скаргу на зупинення постанови, якою встановлені тарифи для «Укренерго»

НКРЕКП подала апеляційну скаргу на зупинення постанови, якою встановлені тарифи для «Укренерго»

НКРЕКП подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який зупинив дію постанов регулятора, якими були встановлені тарифи для "Укренерго" на передачу електроенергії на ІІ півріччя
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг подала апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва, який зупинив дію постанов регулятора, якими були встановлені тарифи для "Укренерго" на передачу електроенергії на ІІ півріччя. 
 
Про це повідомила прес-служба Нацрегулятора.
 
"НКРЕКП категорично не погоджується з рішенням Окружного адмінсуду міста Києва від 27 червня 2019 року щодо задоволення заяви АТ "Нікопольський завод феросплавів" щодо зупинення дії постанов НКРЕКП про встановлення тарифу на послуги з передачі електричної енергії та тарифу на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління ДП "НЕК "Укренерго" на II півріччя 2019 року. НКРЕКП подала відповідну апеляційну скаргу", - вказали у регуляторі.
 
НКРЕКП наголосила, що "рішення про встановлення тарифів на послуги оператора системи передачі були прийняті у відповідності до чинного законодавства України, зокрема Закону України "Про ринок електричної енергії", та враховують ключові складові для запуску та функціонування нової моделі конкурентного ринку електричної енергії".
 
На час вирішення зазначеного спору, як вказано, тимчасово можуть виникнути:
  • неплатежі оператором системи передачі (ДП "НЕК "Укренерго") за електричну енергію для закупівлі технологічних витрат в електромережах;
  • неплатежі за електричну енергію виробникам з альтернативних джерел енергії.

"Зазначені тимчасові ускладнення врегульовуватимуться у майбутніх періодах. НКРЕКП вживатиме вичерпних заходів з метою якнайшвидшого врегулювання зазначеної ситуації. Ринок електричної енергії продовжує працювати", - додали у регуляторі. 

 
Коментарі (0)