ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП погодила проект постанови про зниження тарифів на послуги транспортування газу

НКРЕКП погодила проект постанови про зниження тарифів на послуги транспортування газу

НКРЕКП погодила проект постанови про зниження більш ніж удвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і виходу з газотранспортної системи України
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг схвалила проект постанови про зниження більше ніж удвічі з 1 січня 2019 року тарифів на послуги трансопртування газу для точок входу і виходу з газотранспортної системи України. 
 
Про це написала на своїй сторінці у Facebook голова НКРЕКП Оксана Кривенко.
 
“Сьогодні схвалили проект Постанови НКРЕКП, який передбачє зменшення більш ніж вдвічі тарифів на послуги транспортування газу для точок входу і точок виходу”, — написала Оксана Кривенко.
 
За словами голови Нацрегулятора, новий тариф дозволить підвищити конкурентоздатність газотранспортної системи, відкрити нові можливості для газовидобувників та одночасно покрити усі операційні витрати оператора газотранспортної системи та забезпечити достатній рівень прибутку для капітальних інвестицій.
 
Ухвалена постанова набуде чинності з 1 січня 2019 року, але після громадського обговорення.
 
 

Проведений моніторинг ринку показав, що переважна більшість операторів газорозподільних мереж в платіжних документах за жовтень цього року здійснило донарахування побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%, які враховують різницю в приведенні до стандартних умов. 

 
Коментарі (0)