ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаНКРЕКП прийняла постанову про формування RAB-тарифів на транспортування тепла

НКРЕКП прийняла постанову про формування RAB-тарифів на транспортування тепла

НКРЕКП затвердила процедуру встановлення RAB-тарифів на транспортування тепла, порядок визначення регуляторної бази активів суб'єктів, що займаються транспортуванням теплової енергії
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг затвердила порядок формування тарифів на транспортування тепла по магістральних і розподільних мереж на принципах стимулюючого регулювання (RAB-регулювання). Про це йдеться в прийнятій постанові регулятора на засіданні в Києві в четвер.
 
Крім того, НКРЕКП затвердила процедуру встановлення RAB-тарифів на транспортування тепла, порядок визначення регуляторної бази активів суб'єктів, що займаються транспортуванням теплової енергії.
 
Регуляторна норма доходи для таких компаній встановлена ​​НКРЕКП на рівні 12,5% для першого регуляторного періоду.

"Ми, як комісія, практично завершили формування нормативної бази, проте необхідно ще працювати спільно з іншими органами влади, щоб повний пакет був готовий. Компанії в сфері теплопостачання - прошу звернути увагу й активізувати роботу по переходу від системи" Витрати + "(яка не мотивує до енергоефективності та залучення інвестицій) до стимулюючого тарифоутворення. Після проведення відкритих слухань конкретними компаніями комісія розглядатиме перехід від системи "Витрати +" до стимулюючого регулювання ю ", - резюмував глава Нацкомісії Дмитро Вовк. 

 
Коментарі (0)