ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП пропонує знизити норми споживання газу для населення

НКРЕКП пропонує знизити норми споживання газу для населення

НКРЕКП розробила та подала на розгляд уряду пропозиції щодо зменшення у два рази норми споживання природного газу населенням у разі відсутності лічильників.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг запропонувала знизити у два рази норми споживання природного газу населенням у разі відсутності лічильників. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

«До Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, надходять численні звернення від побутових споживачів природного газу з проханням перегляду та зниження Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності лічильників газу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.1996 № 619 (із змінами). Для максимального приведення фактичного споживання газу населенням, якому нарахування за використаний природний газ проводиться згідно встановлених Норм споживання, до рівня цих норм НКРЕКП розробила та подала на розгляд уряду відповідні пропозиції щодо зменшення цих норм для газових плит та водонагрівачів у два рази», – йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, Комітетам Верховної Ради надали на ознайомлення законопроект, який дозволив би обраховувати плату за комуналку зі знижувальним коефіцієнтом для споживачів, які проживають у житлових будинках, не обладнаних засобами комерційного обліку комунальних послуг.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
24 Квітня 2015 p. 20:21
Прочитавши цю статтю, наївний споживач може подумати, що влада хоче зменшити йому плату за газ.Це було б не просто дивно, а навіть смішно. Насправді, зменшення норм споживання приводить лише до значного зменшення розміру субсидій, оскільки субсидії призначаються тільки в межах норм споживання. А нарахування за газ тепер будуть, скоріше всього, за так зване "фактичне" споживання, а не нормативне, як було раніше. А "фактичне" споживання, як правило, у 5-7 разів перевищує нормативне. Тобто, платити за газ прийдеться, по моїм прогнозам, у 7-9 разів більше вже найближчим часом.