ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП розгляне можливість зниження тарифів на газ для клієнтів ПОН

НКРЕКП розгляне можливість зниження тарифів на газ для клієнтів ПОН

У НКРЕКП заявили про те, що питання зниження вартості газу для споживачів, які отримують цей енергоресурс від ПОН, буде розглянуто 9 грудня

 

У НКРЕКП заявили про те, що питання зниження вартості газу для споживачів, які отримують цей енергоресурс від ПОН, буде розглянуто 9 грудня.

За даними НКРЕКП, компанія "Нафтогаз" – постачальник "останньої надії" – забезпечує на умовах ПОН 347 тисяч побутових споживачів. Усі вони – абоненти, які не з власної волі залишилися без постачальників та були переведені на обслуговування до ПОН.

На сьогодні ПОН змушений продавати таким споживачам газ виходячи з ринкової ціни – по 30 гривень за кубометр.

"Регулятор наділений повноваженнями приймати рішення щодо здійснення постачання природного газу побутовим споживачам постачальником останньої надії на умовах типового договору постачання природного газу побутовим споживачам та базової річної пропозиції", – зазначили у НКРЕКУ.

Компанія Нафтогаз раніше звернулася до Нацкомісії з проханням про автоматичне переведення всіх споживачів, які купують газ на умовах ПОН, на її річний тарифний план "Фіксований". Тариф "Фіксований" діє для всіх побутових споживачів Нафтогазу і становить 7,96 гривні за кубометр як мінімум до кінця квітня 2022 року.

"НКРЕКУ на своєму засіданні розглядатиме питання щодо прийняття рішення, яке дозволить побутовим споживачам отримувати газ на умовах базової річної пропозиції ТОВ ДК Нафтогаз України, а саме за ціною 7,96 грн. за 1 м3 (з ПДВ)", – розповіли у НКРЕКУ .

 

 

 

 

 

 
Коментарі (0)