ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП розробила порядок розслідування зловживань на енергетичному ринку

НКРЕКП розробила порядок розслідування зловживань на енергетичному ринку

Дія цього порядку поширюватиметься на учасників оптового енергетичного ринку, фізичних або юридичних осіб, а також заявників, осіб, які професійно організовують операції з оптовими енергетичними продуктами

 

Дія цього порядку поширюватиметься на учасників оптового енергетичного ринку, фізичних або юридичних осіб, а також заявників, осіб, які професійно організовують операції з оптовими енергетичними продуктами.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила порядок розслідування зловживань на оптовому енергетичному ринку.

Відповідне рішення регулятор ухвалив сьогодні на засіданні.

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.

Згідно з постановою, дія цього порядку поширюється на учасників оптового енергетичного ринку, фізичних або юридичних осіб, у тому числі заявників, осіб, які професійно організовують операції з оптовими енергетичними продуктами, адміністраторів передачі даних, адміністраторів платформ інсайдерської інформації.

Зазначається, що НКРЕКП проводить розслідування за повідомленням заявників і за власною ініціативою за наявності підстав, передбачених цим порядком, для забезпечення запобігання, виявлення та припинення зловживань на оптовому енергетичному ринку, встановлення всіх об’єктивних обставин, які сприяли вчиненню таких зловживань, у тому числі обтяжуючих і пом’якшуючих обставин, встановлення кола осіб, яким завдано шкоди (за наявності), та притягнення до відповідальності винних осіб відповідно до законодавства.

Розслідування складається з таких етапів:

проведення попереднього дослідження, за результатами якого готуються пропозиції щодо доцільності проведення розслідування;

прийняття рішення про початок розслідування або про відмову від проведення розслідування, формування комісії з розслідування (у випадку прийняття рішення про початок розслідування);

з’ясування всіх обставин, що мають значення для розслідування, та складення висновку про розслідування;

надання суб’єктом розслідування доказів, пояснень, заперечень, клопотань;

складення висновку про результати розслідування;

прийняття регулятором рішення за результатами розслідування.

Загальний строк проведення розслідування не має перевищувати 18 місяців від дня прийняття НКРЕКП рішення про початок розслідування. За наявності обґрунтованих підстав цей строк може бути продовжений за рішенням регулятора не більше ніж на 12 місяців.

 

 

 
Коментарі (0)