ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП скоротив термін зміни електропостачальника

НКРЕКП скоротив термін зміни електропостачальника

Процедура зміни постачальника електроенергії споживачем спрощена, а тривалість скорочена з 21 до до трьох днів. Такі зміни закріплені постановою Нацкомісії
Процедура зміни постачальника електроенергії споживачем спрощена, а тривалість скорочена з 21 до до трьох днів. Такі зміни закріплені постановою Нацкомісії, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг №924 від 12 серпня 2022 року, про це повідомила пресслужба Регулятора.
 
Постанова спрощує процедуру зміни електропостачальника. Це має дозволити споживачеві згідно з нормативно встановленим терміном переходу до нового електропостачальника в 21 день здійснювати такий перехід за три дні.
 
Регулятор також зобов'язав електропостачальників вказувати у рахунках на оплату інформацію про початкові та кінцеві показання лічильників, на підставі яких здійснюються нарахування. Це зроблено з метою забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією про нарахування за спожиту електроенергію.
 
Крім того, для споживачів, електроустановки яких мають невелику потужність до 0,1 кВт, постановою врегульовано організацію комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення лічильників.
 

Постанова НКРЕКП "Про затвердження змін до правил роздрібного ринку електроенергії" оприлюднена на сайті комісії 15 серпня 2022 року і набирає чинності з дня, що настає за днем її оприлюднення. 

 
Коментарі (0)