ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП створює загрозу роботі атомної генерації - Енергоатом

НКРЕКП створює загрозу роботі атомної генерації - Енергоатом

Дії Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг створюють загрозу роботі атомної генерації
Дії Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг створюють загрозу роботі атомної генерації, вважає президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський, повідомляє прес-служба компанії.
 
"Дії і рішення і минулого, і нинішнього складу НКРЕКП позбавляють" Енергоатом "можливості нормально функціонувати і знищують майбутнє компанії. Штучно стримуючи оптово-ринкову ціну за рахунок атомників, НКРЕКП дозволяє приватної теплової генерації паразитувати на державних генераціях - "Енергоатомі" та "Укргідроенерго" , - цитує його прес-служба компанії.
 
Ю.Недашковський зазначає, що через колосальний розрив між тарифом для теплової генерації, який сьогодні в чотири рази перевищує атомний тариф, у "Енергоатома" виник дефіцит коштів для закупівлі свіжого ядерного палива на суму 1,5 млрд грн.
 

Глава компанії також додає, що через затвердження НКРЕКП недостатнього тарифу у "Енергоатома" виникає дефіцит на суму понад 2,5 млрд грн з оплати праці та ЄСП і ще на 5 млрд по фінансуванню капітального будівництва та сплату інших податків. 

 
Коментарі (0)