ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП сумнівається у законності відключень світла

НКРЕКП сумнівається у законності відключень світла

НКРЕКП занепокоєна неконтрольованими обмеженням електроенергії споживачам. Комісія звернулась до АМКУ та Держенергонагляду, аби ті перевірили правомірність відключень світла.

НКРЕКП звернулась до Антимонопольного комітету України та Держенергонагляду з проханням провести перевірку енергопостачальних компаній щодо правомірності відключень електроенергії у споживачам. Про це йдеться на сайті Нацкомісії.

«Останнім часом суттєво збільшилась кількість звернень споживачів електроенергії до Національної комісії, щоздійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо припинення електропостачання, вибіркових відключень, безсистемного застосування графіків обмеження електропостачання з наданням переваг деяким категоріям споживачів внаслідок дефіциту паливно-енергетичних ресурсів. У зв’язку з цим НКРЕКП звернулась до Антимонопольного комітету України та Держенергонагляду з проханням провести перевірку енергопостачальних компаній щодо правомірності відключень споживачів, вибіркових відключень та дотримання вимог чинного законодавства під час вжиття на ринку електричної енергії надзвичайних заходів», – йдеться в повідомленні.
 
У НКРЕКП своє рішення пояснюють Указом Президента України від 10 вересня 2014 року № 715/2014. Згідно з ним, до основних завдань Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, належить, зокрема, захист прав споживачів на ринках у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, у нафтогазовому комплексі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Комітети Верховної Ради розглядають Проект Постанови, яка дозволить врегулювати відключення світла в Україні. Документом передбачено заборонити відключати електрику більше, ніж на 2 години.
 
Коментарі (1)
роман
22 Грудня 2014 p. 18:35
електроенергію подаїть , як у даунбас , так і крим, більше того продають у центральну європу. виглядає так - віддай своє дяді , а сам йди до бл.ді