ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП внесла зміни в порядок забезпечення стандартів якості електропостачання

НКРЕКП внесла зміни в порядок забезпечення стандартів якості електропостачання

НКРЕКП скоротила тривалість планових відключень, коли споживачів попереджають про них. У зимові місяці їх тривалість не повинна перевищувати 6 годин, в незимових - 12 годин.
Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, внесла зміни до Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання.
 
Про це повідомила пресслужба Регулятора.
 
Так, з 1 січня 2022 року скорочується тривалість аварійних відключень електрики - з 24 до 22 годин.
 
Також НКРЕКП скоротила тривалість планових відключень, коли споживачів попереджають про них. У зимові місяці їх тривалість не повинна перевищувати 6 годин, в незимових - 12 годин.
 
При цьому, якщо планується виконати значні за обсягом роботи (реконструкція та заміна мереж), тривалість перерв в електропостачанні не повинна перевищувати 8 годин на зимові місяці і 24 години - в інші.
 

Крім цього, оновлений порядок передбачає збільшення розмірів сум компенсацій у випадках тривалих аварійних відключень (з 200 грн до 300 грн) і перевищення термінів усунення причин неякісного електропостачання (з 100 до 200 грн щомісяця). НКРЕКП встановила компенсації споживачам, у яких більше 24 годин відсутня одна фаза в трифазній системі електропостачання. 

 
Коментарі (0)