ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП встановила тарифи на опалення та гарячу воду

НКРЕКП встановила тарифи на опалення та гарячу воду

В НКРЕКП провела відкрите слухання та встановила тарифи на опалення та гаряче водопостачання. Рішення Комісії набирає чинності після державної реєстрації Міністерством юстиції та його офіційного оприлюднення.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), сьогодні на засіданні у формі відкритого слухання розглянула і встановила тарифи на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, що надаються населенню, 162 підприємствам, які є виконавцями цих послуг та звернулися до НКРЕКП про їх перегляд. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі НКРЕКП.

Рішення Комісії набирає чинності після державної реєстрації Міністерством юстиції та його офіційного оприлюднення. 
 
У Комісії також уточнили, що у минулі роки населення платило за опалення протягом всього року, а тепер ця сума «розбита» лише на півроку опалювального сезону, що значно збільшить місячного платежу за опалення.
 
«Комісія розуміє, що це достатньо серйозне питання (підвищення тарифів, – ред.), може навіть скажу, проблема, оскільки в середньому вартість тепла в розрахунку на один квадратний метр складає 10-11 гривень, тобто для середньої двокімнатної «хрущівки» тариф становитиме 500 гривень на місяць. Ми розуміємо, що це в рази більше, ніж у попередній опалювальний сезон, але я ще раз кажу - це рівень, який необхідний для компенсації витрат для підприємств теплокомуненерго за умови відсутності державних дотацій для ТКЕ», – заявив голова НКРЕКП Володимир Демчишин.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», зменшення норм споживання газу може призвести до зростання тарифів у Львівській області. Таким чином держава змогла б компенсувати різницю між нормами споживання після того, як їх було зменшено постановою Кабміну.
 
Коментарі (2)
Sergiy
20 Жовтня 2014 p. 09:47
Цікаво, незадоволені мають квартирний облік води та газу -як мінімум? При обліку -середньостатична сімя фактично споживає в 2,5-3.0 рази відносно норм. То чи можна піднімати тарифи на 40-60 відсотків? Відповідь на поверхні.
Sergiy
20 Жовтня 2014 p. 11:40
Вибачаюся! Звичайно після 2.5-3.0 ,,менше,,