ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП ввела нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії

НКРЕКП ввела нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії

В Україні почали діяти нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії. Відповідні зміни до нормативних актів прийняла НКРЕКП
З 14 лютого 2023 року в Україні почали діяти нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії. Відповідні зміни до нормативних актів прийняла НКРЕКП на своєму останньому засіданні, про це повідомила пресслужба Регулятора.  
 
Що зміниться:  
 
Операторів систем розподілу зобов’язали на офіційному сайті оперативно надавати інформацію про: 
  • початок та закінчення перерви електроживлення об’єкта споживача; 
  • актуальні графіки погодинного відключення об’єктів споживачів; 
  • за запитом авторизованих споживачів здійснювати адресне повідомлення про розсилку авторизованим споживачам з актуальною інформацією про час та причини вимкнення електроенергії.  
«Таке рішення Регулятора має сприяти більшій поінформованості споживачів, а також забезпеченню дієвого контролю за дотриманням операторами систем розподілу принципів соціальної справедливості та недискримінації при здійсненні заходів з обмеження електропостачання споживачів», - зазначили в НКРЕКП.
 

Раніше, в НРКЕКП повідомляди, що що «Комісія сьогодні стоїть на захисті прав споживачів. Якщо маємо дефіцит електроенергії, вона має розподілятися коректно, рівномірно між усіма споживачами. В цьому полягає наше основне завдання при цих перевірках. І не треба шукати в діях НКРЕКП упередженого ставлення або політичного підґрунтя». 

 
Коментарі (0)