ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП за результатами проведеної перевірки оштрафувала ГРС «Житомиргаз»

НКРЕКП за результатами проведеної перевірки оштрафувала ГРС «Житомиргаз»

Нацрегулятор, за результатами проведеної перевірки, оштрафував оператора ГРС «Житомиргаз» за донарахування обсягів споживання в платіжках
Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за результатами проведеної перевірки наклала штраф у 850 тис. гривень на оператора ГРС «Житомиргаз» за донарахування обсягів споживання у платіжках.
 
Про це повідомляє прес-служба Нацкомісії.
 
Регулятор наклав штраф за порушення ліцензійних умов у частині приведення обсягів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, що призвело до додаткових нарахувань у платіжках споживачів.
 
При цьому НКРЕКП зобов'язала компанію провести перерахунки за тими конкретними споживачами, за якими проводилась перевірка, а також зробити перерахунок додаткових нарахувань за весь період, починаючи з жовтня 2018 року, по всіх споживачах, яким здійснювалися такі донарахування, до 22 квітня 2019 року.
 
Згідно з рішенням, регулятор направить звернення до Антимонопольного комітету України для проведення розслідування про зловживання монопольним становищем зазначеною компанією.
 

Раніше, НКРЕКП наклала штраф за невиконання рішення регулятора про заборону додаткових нарахувань у платіжках за газ на ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз" та ПАТ "Львівгаз", "Хмельницькгаз", "Закарпатгаз", "Івано-Франківськгаз" і "Харківгаз" у 850 тис. грн. 

 
Коментарі (0)