ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНКРЕКП закликають зняти обмеження по зміні споживачами постачальника газу

НКРЕКП закликають зняти обмеження по зміні споживачами постачальника газу

За словами Андрія Коболєва, мова йде про скасування норми, яка не дозволяє змінити постачальника при наявності будь-якої заборгованості

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв закликав Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, прискорити прийняття рішень, які знімуть обмеження по можливості зміни побутовими споживачами постачальника газу, що також посприяє зниженню цін на нього завдяки конкуренції.

"Ці пропозиції" Нафтогаз "ще в минулому році подав українському регулятору - НКРЕКУ. Я дуже сподіваюся, що найближчим часом ці обмеження з переходом будуть зняті. Споживач повинен мати можливість змінити постачальника без будь-яких обмежень", - розповів глава правління.

За словами Андрія Коболєва, мова йде про скасування норми, яка не дозволяє змінити постачальника при наявності будь-якої заборгованості, що дає газсбитам переваги по утриманню клієнтів, особливо в період карантину, коли у споживача може не бути доходу для оплати рахунків.

"Для цього регулятору необхідно близько одного місяця. На травень вони вже об'єктивно не встигнуть, але на червень це абсолютно реально зробити", - додав він.

Соболєв також переконаний, що з 1 червня 2020 роки реально запустити повноцінний ринок газу для населення. У разі, якщо побутовий споживач або виробник теплоенергії не знайде собі постачальника на ринку, то НАК зможе виступити гарантованим постачальником. 

 

 
Коментарі (0)