ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП затвердила механізм встановлення тарифів на воду

НКРЕКП затвердила механізм встановлення тарифів на воду

НКРЕКП затвердила Процедуру встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення.

НКРЕКП затвердила Процедуру встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем). Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

«Дія Процедури поширюється на суб’єктів господарювання, які є виконавцями послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), та державне регулювання діяльності яких здійснює НКРЕКП», – йдеться в повідомленні.
 
Відповідна Процедура визначає «єдиний механізм подання документів для встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) та затверджує форми подачі розрахункових матеріалів виконавцями послуг».
 
Розрахунки тарифів виконавець послуг здійснює відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869, та надає їх до НКРЕКП разом із заявою. Рішення про встановлення тарифів оформлюються постановами НКРЕКП. До рішення про встановлення тарифів додається структура тарифів.
 
«Установлення факту нецільового або необґрунтованого використання виконавцем згаданих послуг коштів, передбачених структурою тарифу, є підставою для прийняття Комісією рішення про зміну тарифу або окремої складової частини структури тарифу, крім випадків використання даних коштів на ліквідацію наслідків аварій або дії обставин непереборної сили», – пояснили в НКРЕКП.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прийняття законопроекту №1538, яким передбачається введення для підприємств ВКГ України поточних рахунків із спеціальним режимом використання, може призвести до повного колапсу в господарській діяльності зазначених підприємств.
 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Січня 2015 p. 23:02
Питання 4: У мене в квартирі немає лічильника холодної води. За якою нормою ведеться облік спожитої холодної води у квитанції? Відповідь експерта:(УК) В цьому випадку нарахування за спожиті Вами послуги з водопостачання здійснюються за нормами (нормативами) споживання, встановленими міською радою або іншим органом місцевого самоврядування. В основу розрахунку науково-обґрунтованих норм водоспоживання, відповідно до затвердженої наказом Держжитлокомунгоспу України від 27.09.2005 р. №148 Методики вивчення нормативів питного водоспоживання населення, покладені дослідження фактичних обсягів водоспоживання в багатоквартирних житлових будинках міста.--------------------------------------------------------------------------------------------- У вищенаведеній статті на питання 4 дана неправдива відповідь "експерта" . У дійсності, якщо немає квартирного лічильника холодної води, то сплата за воду нараховується із так званого "фактичного" споживання води. Це "фактичне" споживання зазначає у рахунках надавач циєї комунальної послуги. "Фактичне" споживання води, як правило, у 4--5 разів перевищує встановлені норми споживання води; у стільки ж разів у дійсності більша і оплата. --------------------------------------------------------------------------------------------- Дуже прикро, що неправдива інформація надається тепер не тільки кожному окремо за його запитом, як це було при Януковичі, але й усім зразу у вигляді подібних статей--запитань--відповідей.