ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНКРЕКП знайшла порушення на усіх теплоелектростанціях

НКРЕКП знайшла порушення на усіх теплоелектростанціях

У Нацрегуляторі відзначають, що критичне зниження запасів вугілля очевидно мали всі без винятку компанії. Регулятор обіцяє до 12 лютого завершити перевірки на ТЕС.
У Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг вважають, що порушення є на всіх теплоелектростанціях, про це повідомила пресслужба Нацрегулятора.
 
У Нацрегуляторі відзначають, що критичне зниження запасів вугілля очевидно мали всі без винятку компанії. Регулятор обіцяє до 12 лютого завершити перевірки на ТЕС. Якщо виявлять порушення, обіцяють карати штрафом або навіть відбирати ліцензії.
 
Правда, визнають, відбирати ліцензії у компаній за порушення законодавчих вимог і ліцензійних умов ще не доводилося, адже це означає припинення виробництва електроенергії.
 
Також у Нацрегуляторі пообіцяли звернути увагу, чому приватні компанії, у яких немає вугілля, але вони не хочуть палити дорогий газ, раптово стають на ремонт.
 

Слід зазначити, що 10 енергоблоків теплових електростанцій зупинили на аварійний ремонт. Два з них – це блоки “Донбасенерго” і “Центренерго”. Решта вісім – групи компаній ДТЕК. Зараз система заповнюється за допомогою газових блоків Центренерго, додаткового вироблення Укргідроенерго та імпорту. 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
11 Лютого 2021 p. 00:03
Щодо опалення у п"ятиповерхівках (хрущівках), то зараз у кутових і торцевих кімнатах будинку батареї прохолодніші, ніж у кімнатах, розташованих у середині будинку. А логічно мало би бути якраз навпаки.