ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП знижує ціни на тепло

НКРЕКП знижує ціни на тепло

НКРЕКП знизила тарифи на теплову енергію для населення в середньому майже на 12%

НКРЕКП знизила тарифи на теплову енергію для населення в середньому майже на 12%. Підставою для перегляду тарифів у бік зниження стало істотне падіння цін на природний газ. Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила нові тарифи для більше ніж 20 теплогенеруючих компаній, тим самим знизивши середньозважений тариф на тепло для потреб населення на 11,7%.

Згідно з повідомленням регулятора в Facebook, нові тарифи були затверджені на черговому засіданні НКРЕКП. Згідно з повідомленням, підставою для перегляду тарифів у бік зниження стало істотне падіння цін на природний газ.

«Зокрема, середньозважені тарифи на теплову енергію для потреб населення в порівнянні зі схваленими 21 лютого 2020 року знизилися в середньому на 6,1%, та на 11,7% у порівнянні з чинними з 17 січня 2020 року»,- сказано в повідомленні.

Як повідомлялось у лютому 2020 року гуртова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла для населення та інших захищених споживачів, яким «Нафтогаз України» поставляє газ в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становила 3,95 тис. грн за тис. куб. м, що на 15% менше, ніж у січні 2020 року, та на 37% - ніж у лютому 2019 року.

 

 
Коментарі (0)