ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП підвищила тарифи на розподіл газу

НКРЕКП підвищила тарифи на розподіл газу

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення тарифів на розподіл газу для 44 газорозподільних компаній

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), схвалила підвищення тарифів на розподіл газу для 44 газорозподільних компаній (облгазів).

Про це йдеться в рішенні, прийнятому на засіданні НКРЕКП 29 листопада.

Перегляд тарифів буде здійснено в два етапи - з 1 січня 2020 року і з 1 липня 2020 року. Це робиться «з метою недопущення соціальної напруги серед населення та недопущення різкого збільшення фінансового навантаження на споживачів природного газу».

З 1 липня 2020 тарифи на розподіл газу для облгазів складуть від 0,28 до 2,73 грн за куб. м газу.

Зокрема, новий тариф для «Вінницягаз» з 1 січня може вирости з 0,82 грн за куб. м до 0,93 грн за куб. м, а з 1 липня - до 1,16 грн за куб. м. А, наприклад, для «Харківгаз» - з 0,86 грн за куб. м до 1,07 грн за куб. м і до 1,37 грн за куб. м з січня і липня відповідно.

Як повідомили в НКРЕКП, тарифи переглянуті з урахуванням витрат, необхідних для обслуговування та підтримки технічного стану газорозподільної системи. Також в тарифи закладено фінансування встановлення лічильників.

Раніше, газорозподільні компанії неодноразово закликали НКРЕКП переглянути тарифи на розподіл газу.

НКРЕКП не переглядав тариф на послуги розподілу природного газу для операторів ГРС 4 роки поспіль, що призвело до збитковості операторів ГРС, збільшення відтоку кадрів і відсутності коштів на матеріально-технічне забезпечення.

Більшість газорозподільних компаній (облгазів, «газзбутов») належать Дмитру Фірташу.

У вересні Регіональна газова компанія Фірташа, повідомляла що оператори ГРМ отримали близько 20 млрд гривень збитків через економічно необґрунтованих тарифів.

 
Коментарі (0)