ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП: Платіжки за газ в січні розраховані правильно

НКРЕКП: Платіжки за газ в січні розраховані правильно

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заявили, що отримані українцями в січні платіжки за газ розраховані законно

У Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заявили, що отримані українцями в січні платіжки за газ розраховані законно, і споживачі можуть здійснювати оплату за ним.

Про це в ефірі Громадського повідомив голова Громадської ради НКРЕКП Василь Котко, передає Цензор.НЕТ.

На питання, чи потрібно жителям платити за газ за новими тарифами і залишаться вони такими, він сказав: "У сьогоднішній ситуації, все, що виставлено облгазами, воно, так би мовити, законно. Це законна ціна на газ, законні норми споживання, тепер суд підтвердив. Це абсолютно законні платіжки і споживачам треба, на мій погляд, за цими платежами платити ".

Однак, за його словами, після узгодження Кабінетом міністрів норм споживання газу, споживачам, які переплатили, кошти повинні бути повернуті.

"Як ця ситуація буде вирішуватися? Далі Кабінет міністрів повинен затвердити норми споживання більш-менш нормальні, і тоді облгази змушені будуть і зроблять перерахунок платіжок. Якщо була переплата, то в такому випадку споживачам ці кошти повинні повернути", - додав Котко.

В "Нафтогазі" повідомили, що через скасування судом норм споживання газу українці, у яких не встановлено газовий лічильник, отримали завищені платіжки за газ. Для вирішення цієї ситуації там закликали громадян скаржитися на урядову гарячу лінію.

 
Коментарі (0)