ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаНКРЕКП почала видавати ліценції для оновленого енергоринку

НКРЕКП почала видавати ліценції для оновленого енергоринку

Нацкомісія почала видавати ліцензії виробникам електроенергії для роботи в новому ринку

Нацкомісія почала видавати ліцензії виробникам електроенергії для роботи в новому ринку

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг почала видавати ліцензії виробникам електроенергії для роботи в новому ринку. Про це повідомила глава НКРЕКП Оксана Кривенко в Facebook.

Під ліцензування підпадають близько 340 суб'єктів, уточнила вона, додавши, що нові ліцензійні умови посилюють вимоги до виробників електрики.

"Виробники, діяльність яких буде ліцензовано, зможуть працювати не тільки на ринку" на добу на вперед ", але і на ринку" двосторонніх договорів "", - написала Кривенко.

Очікується, що процес видачі відповідних ліцензій завершиться до 1 липня 2019 року.

Нагадаємо, запуск нової моделі оптового ринку електроенергії запланований на липень 2019 року, відповідно до закону "Про ринок електроенергії", прийнятому в 2017 році.

Закон передбачає впровадження нової моделі ринку, що включає ряд сегментів: ринок "двосторонніх договорів", ринок "на добу вперед", внутрісуточних ринок, балансуючий ринок і ринок допоміжних послуг. При реалізації закону передбачається дворічний перехідний період.

Раніше в рамках реформи енергоринку філія ДП Енергоринок - Оператор ринку - почав тестові операції з купівлі-продажу електроенергії на ринку "на добу вперед" і "внутрісуточних ринку".

 

 
Коментарі (0)