ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП схвалила підвищення цін на доставку газу

НКРЕКП схвалила підвищення цін на доставку газу

НКРЕКП схвалила проекти постанов про введення нових тарифів для облгазів

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і компослуг (НКРЕКП), схвалила проекти постанов про введення нових тарифів для операторів газорозподільних мереж (облгазів).

Для деяких облгазів мова йде про подорожчання майже втричі. Наприклад, для "Тернопільміськгаз". Якщо діючий тариф на доставку палива складає 0,4 грн за 1 куб. м (щомісяця з ПДВ), то пропонується 1,13 грн.

Споживачі, представники громадських організацій, інших зацікавлених осіб протягом 10 днів після оприлюднення відповідних проектів постанов на офіційному сайті НКРЕКП зможуть письмово надати Нацкомісії свої зауваження і пропозиції. Після збору і аналізу пропозицій відбудуться громадські обговорення.

Тільки після цього регулятор прийме остаточне рішення про затвердження нових тарифів облгазам. Дане рішення НКРЕКП стосується виключно плати за доставку природного газу. Ціна на нього формується на ринкових принципах, а споживачі можуть вільно вибрати собі будь-якого постачальника.

Нагадаємо, що в листопаді цього року оптова вартість газу для виробників теплової енергії, яким "Нафтогаз" здійснює поставки в рамках спеціальних зобов'язань (ПСО), становить 5,375 тис. грн за 1 тис. куб. м, що несуттєво більше, ніж в жовтні - 5,374 тис. грн

 
Коментарі (0)