ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП схвалила підвищення тарифів облгазів на 30% з нового року

НКРЕКП схвалила підвищення тарифів облгазів на 30% з нового року

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг схвалила двоетапне підвищення тарифів операторів газорозподільних мереж в 2020 році

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг схвалила двоетапне підвищення тарифів операторів газорозподільних мереж в 2020 році. 

За даними, оприлюдненими представником департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері, на першому етапі середнє зростання тарифу складе 30%.

«В якійсь мірі це теж історичне рішення, нарешті, ми до нього прийшли. Було складно, ми шукали компроміс. Мені здається, що ми прийшли до цього рішення максимально виважено», - зазначив глава Нацкомісії Валерій Тарасюк.

Газорозподільні компанії неодноразово закликали НКРЕКП переглянути тарифи на розподіл газу.

НКРЕКП не переглядав тариф на послуги розподілу природного газу для операторів ГРС 4 роки поспіль, що призвело до збитковості операторів ГРС, збільшення відтоку кадрів і відсутності коштів на матеріально-технічне забезпечення.

Через низький тариф, оператори не могли розрахуватися за поставлений «Нафтогазом» газ. Сукупний борг облгазів перед НАК за станом на 18 січня піднявся до 68,5 млрд гривень.

Більшість газорозподільних компаній в Україні належать Дмитру Фірташу. У вересні його «Регіональна газова компанія» повідомляла, що оператори ГРМ отримали близько 20 млрд гривень збитків через економічно необґрунтованих тарифів.

Нещодавно АМКУ оштрафував 16 облгазів Фірташа на 278 млн гривень за недопоставлений споживачам газ. У керуючій ними «Регіональної газової компанії» рішення назвали необґрунтованим.

 
Коментарі (0)