ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП схвалила підвищення тарифів Укренерго

НКРЕКП схвалила підвищення тарифів Укренерго

З квітня тарифи Укренерго на передачу електроенергії виростуть на 7,5%, хоча компанія просила включити в них і дефіцит в 11 мільярдів

З квітня тарифи Укренерго на передачу електроенергії виростуть на 7,5%, хоча компанія просила включити в них і дефіцит в 11 мільярдів.

Нацкомісія, що регулює сфери енергетики і комунальних послуг, схвалила підвищення з 1 квітня тарифу на передачу електроенергії для Укренерго на 7,5% з 293,93 до 316,08 грн / МВт-год.

Підставою для підвищення тарифу на передачу електроенергії стало включення в його структуру додатково 1,495 млрд грн витрат на виплату відсотків по 10,25 млрд грн кредитів держбанків, взятих Укренерго для розрахунків сгоспредпріятіем Гарантований покупець.

У той же час, НКРЕКП за пропозицією Укренерго відмовилася включити в тариф 11,350 млрд грн дефіциту коштів на фінансову підтримку ГарПока в рамках ПСО для розрахунків з "зеленої" генерацією.

Відмова регулятор пояснив тим, що дані кошти можуть бути включені до держбюджету України до кінця 2021 року.

"Поки ми не включаємо як мінімум 20% суми в тариф Укренерго, але відсотки я не бачу можливості не включити", - сказав глава НКРЕКП Валерій Тарасюк.

 

 

 

 
 
Коментарі (0)