ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНКРЕКП: Українці не постраждали від «Роттердам плюс»

НКРЕКП: Українці не постраждали від «Роттердам плюс»

Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко вважає, що українці не постраждали від формули Роттердам плюс.

Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Оксана Кривенко вважає, що українці не постраждали від формули Роттердам плюс.

Голова Нацкомісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Оксана Кривенко вважає, що українці не постраждали від формули «Роттердам плюс», про що вона заявила в ефірі Радіо НВ.

«А навіщо тоді підтримку шахт виділяється 1,4 млрд грн. Це про що говорить? Про те, що ціна, за якою продають вугілля державні шахти, занижена. А вона навіть вища за ту, що визначена в формулі », - зазначила Кривенко.

За її словами, формульне регулювання - «стримуючий фактор від необґрунтованого завищення ціни генерації електричної енергії».

Відзначимо, що НКРЕКУ намір скасувати формулу «Роттердам плюс».

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні повинен почати роботу новий ринок електроенергії.

При цьому ціна електроенергії, що відпускається ТЕС і іншими виробниками, буде регулюватися виключно ринковим попитом і пропозицією.

Нагадаємо, НКРЕКУ затвердила збільшення в 2018 році тарифів на розподіл і постачання електроенергії в зв'язку із збільшенням фонду оплати праці обленерго.

 

 
Коментарі (0)