ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНКРЕКП врегулювала суперечки між підприємствами енергетики та ж / к послуг

НКРЕКП врегулювала суперечки між підприємствами енергетики та ж / к послуг

НКРЕКП був визначений порядок врегулювання суперечок, які виникають між суб'єктами господарювання у сфері енергетики і комунальних послуг

НКРЕКП був визначений порядок врегулювання суперечок, які виникають між суб'єктами господарювання у сфері енергетики і комунальних послуг, передає Юрліга.

Дана постанова Комісії № 156 встановлює процедуру досудового врегулювання НКРЕКП суперечок, що виникають між суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність в сферах енергетики і комунальних послуг та державне регулювання діяльності яких здійснюється комісією відповідно до Закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг ".

Відносини, що виникають в ході споживання суб'єктами господарювання енергії та/або комунальних послуг, цим Порядком не регулюються.

Спори між суб'єктами господарювання регулюються прозорим і недискримінаційним способом.

НКРЕКУ регулює суперечки, що виникають між суб'єктами господарювання, з питань доступу / приєднання до електричних, теплових і газових мереж, нафто- та продуктопроводами, мереж централізованого водопостачання та водовідведення; дотримання суб'єктами господарювання ліцензійних умов та інших питань, розгляд яких віднесено законом до компетенції Комісії.

Результатом врегулювання спору є рішення НКРЕКП, прийняте на засіданні, яке проводиться у формі відкритого слухання.

Суб'єкти господарювання для досудового врегулювання спору можуть звернутися в НКРЕКп зі спільною заявою встановленої форми. Протягом 10 робочих днів з дня реєстрації заяви НКРЕКУ в письмовому вигляді повідомить сторони про його прийняття чи залишення без розгляду із зазначенням підстав. НКРЕКУ розглядає спір протягом 2 календарних місяців з дати реєстрації заяви.

Для з'ясування обставин спору та надання можливості сторонам самостійно його врегулювати НКРЕКУ може проводити попередні слухання в рамках граничних термінів процедури врегулювання спору з урахуванням строків призупинення процедури проведення попередніх слухань.

За результатами розгляду спору НКРЕКП приймає рішення про:

припинення розгляду спору в разі відсутності порушення законодавства та / або ліцензійних умов; виявлення порушення законодавства та / або ліцензійних умов і його (їх) усунення суб'єктом (суб'єктами) господарювання в процесі врегулювання спору; укладення сторонами спору угоди про врегулювання спору; повторної неявки сторін спору на попередні слухання;

зобов'язання припинити суб'єктом господарювання, що здійснює діяльність у сферах енергетики і комунальних послуг, порушення ліцензійних умов і законодавства у відповідній сфері.

Рішення НКРЕКП, яке приймається в ході розгляду спору, є обов'язковим до виконання сторонами спору і його можна оскаржити в суді. 

 
Коментарі (0)