ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімці визначили строки модернізації української ГТС

Німці визначили строки модернізації української ГТС

Німецька компанія Ferrostaal Industrieanlagen впевнена, що модернізація станції «Бар» магістрального трубопроводу «Союз» триватиме 29 місяців, тому через 2,5 року всі роботи будуть завершені.

Німецька компанія Ferrostaal Industrieanlagen планує за 2,5 роки завершити модернізацію компресорної станції «Бар» магістрального трубопроводу «Союз» української газотранспортної системи (ГТС). Про це в інтерв'ю газеті «Комерсант-Україна» заявив член правління і виконавчий директор компанії Кай Евальдсен.

«Проект модернізації станції «Бар» триватиме 29 місяців. Через 2,5 року всі роботи будуть завершені», - сказав він.

Кай Евальдсен також зазначив, що українська ГТС у цілому знаходиться в хорошому технічному стані.

«Ми проаналізували не лише станцію «Бар», але і всю ГТС, і дійшли висновку, що, незважаючи на вік, вона знаходиться у хорошому стані - за системою ретельно стежили і дуже добре підтримували. Таким чином, відповідь на питання, що краще: нова ГТС або ремонт і модернізація, дуже простий - останній варіант найкращий», - зазначив представник Ferrostaal Industrieanlagen.

Також Кай Евальдсен повідомив, що модернізація насосних станцій багаторазово підвищить їх ефективність.

Нагадаємо 2 липня 2012 року НАК «Нафтогаз України» і компанія Ferrostaаl (Німеччина) підписали меморандум про взаєморозуміння щодо модернізації обладнання магістрального газопроводу «Союз». Документом передбачається модернізація обладнання на газокомпресорній станції «Бар» (Вінницька обл.) магістрального газопроводу «Союз». Метою цього проекту реконструкції є продовження терміну експлуатації газових турбін і газових компресорів станції на наступні 15 років, зниження обсягів споживання паливного газу газовими турбінами приблизно на 28% при повному навантаженні устаткування і підвищення коефіцієнта корисної дії газових компресорів.

 
Коментарі (0)