ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНімеччина дасть Україні кредит на відбудову Донбасу

Німеччина дасть Україні кредит на відбудову Донбасу

Україна і Німеччина у січні підготують заяву про надання Берліном незв'язаного кредиту для відновлення інфраструктури Донбасу та угоду про надання урядом Німеччини урядових гарантій під кредит.

Німеччина надасть Україні кредит у 500 млн євро на відновлення Донбасу. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Як повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, такої домовленості було досягнуто під час переговорів президента України Петра Порошенка з Канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
 
«На виконання домовленостей, уряди Німеччини та України вживають заходів з підготовки Спільної заяви сторін про надання Україні нескладного фінансового кредиту в розмірі 500 млн євро. Ці кошти будуть спрямовані на відновлення та модернізацію інфраструктури у сфері постачання електроенергії і тепла, водопостачання та водовідведення, відновлення і будівництва шкіл і лікарень», - сказав Зубко.
 
Він також додав, що проекти з відновлення Донбасу будуть узгоджуватися в рамках двосторонньої Групи високого рівня.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», «Укрзалізниця» терпить збитки від руйнування інфраструктури у результаті проведення бойових дій на Донбасі. Протягом тривалих місяців протистоянь залізниці було завдано матеріальної шкоди на мільярди гривень.
 
Коментарі (0)