ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Німеччина допоможе Україні пройти опалювальний сезон

Німеччина допоможе Україні пройти опалювальний сезон

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що її країна продовжує підтримку України

 

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що її країна продовжує підтримку України. До того ж вона допоможе їй пройти зиму.

Про це Бербок заявила перед початком зустрічі Ради міністрів Євросоюзу із закордонних справ у Люксембурзі.

"У порядок денний Ради ЄС із закордонних справ також входить ситуація в Україні та продовження підтримки її на тлі агресивної війни Росії. З огляду на зиму, одним із питань зараз є налагодження критичної енергетичної та опалювальної інфраструктури, щоби вона могла продовжувати функціонувати, попри цілеспрямовані російські атаки", — йдеться на сайті МЗС Німеччини.

Міністерство закордонних справ пише, що Німеччина надасть запасні частини й обладнання для ремонту інфраструктури.

"Німеччина та ЄС підтримують народ України, який захищається від агресивної війни Росії, яка порушує міжнародне право", — наголосило відомство.

Своєю чергою, Анналена Бербок зауважила, що президент Росії Володимир Путін радіє війні на Близькому Сході, тому Європа має приділяти ще більше уваги Україні, ніж раніше.

Не порядку денному зустрічі Ради ЄС у Люксембурзі буде й війна ХАМАСу та Ізраїлю, конфлікт між Вірменією й Азербайджаном. Про конфлікт на Близькому Сході міністр закордонних справ Німеччини також говоритиме на зустрічі Ради Безпеки ООН у Нью-Йорку 24 жовтня.

Нагадаємо, що в Міністерстві оборони Німеччини вважають, що в проекті бюджету на 2024 рік не вистачає понад п'ять мільярдів євро для допомоги Україні. Видання Bild посилається на отримані з конфіденційних джерел дані з проекту бюджету, в якому на підтримку ЗСУ 2024 року виділили чотири мільярди євро, з яких 3,1 мільярда розподілили на вже погоджену допомогу та ще 770 мільйонів євро зарезервовано для МЗС. На решту військових проектів залишається лише 120 мільйонів євро.

 

 

 
Коментарі (0)