ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина формує нову енергетичну політику з урахуванням «Північного потоку-2»

Німеччина формує нову енергетичну політику з урахуванням «Північного потоку-2»

Німеччина до кінця 2019 року планує сформулювати нову енергетичну політику з урахуванням будівництва та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2"

Німеччина до кінця 2019 року планує сформулювати нову енергетичну політику з урахуванням будівництва та введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік - 2", заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

За її словами, поступова відмова ФРН від використання атомної та вугільної енергетики вимагає нових рішень. "Це вимагає нового планування всієї нашої енергетичної політики та підходу до енергетики, який ми хочемо сформулювати до кінця року, щоб забезпечити надійність енергозабезпечення. Це вимагає також і ставки на газ як енергоносій у разі, якщо ми хочемо відмовлятися від ядерної енергетики та вугілля, тому я виступаю за те, щоб паралельно з транзитом через Україну будувався газопровід "Північний потік - 2", - сказала Меркель у вівторок у Берліні на "Дні німецької промисловості", який проводить Федеральний союз німецької промисловості (BDI).

До 2038 року Німеччина планує повністю відмовитися від вугілля в енергетиці та перейти на газ, зокрема скраплений. Після аварії на АЕС "Фукусіма" в Японії в 2011 році Німеччина відключила вісім атомних електростанцій, наразі ще сім продовжують діяти, їх планують відключити не пізніше 2022 року.

 

 
Коментарі (0)