ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНімеччина поставила Україні умови «енергоефективного» кредитування

Німеччина поставила Україні умови «енергоефективного» кредитування

Уряд Німеччини погодився надати Києву кошти на розвиток енергоефективності. Проте, умовою фінансування є обов’язкове повернення позики Україною. Крім цього, кошти повинні бути направлені до спеціального фонду, який наразі лише створюється.

Уряд Німеччини надасть Україні кредит в розмірі 200 млн євро на підвищення енергоефективності. Однак Київ отримає позику лише у випадку гарантування повернення наданих коштів. Про це сьогодні повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає «Інтерфакс-Україна».

Кошти повинні бути направлені у Фонд енергоефективності, який наразі знаходиться на стадії створення, для залучення коштів міжнародних фінансових організацій.

«Є конкретно пропозицію уряду Німеччини з 200 млн євро, які можуть наповнити цей Фонд, але їм необхідно чітко продемонструвати, яким чином ці кошти будуть повертатися від споживачів цього Фонду», – сказав він.

Пан Міністр також заявив, що розглядається можливість наповнення Фонду і з боку України, за рахунок залишку коштів, які виділяються на житлові субсидії для населення.

«У нас було просте речення направляти ці кошти на наповнення Фонду і, таким чином, ми щороку будемо зменшувати кількість людей, які звернулися за субсидіями у зв'язку з скороченням споживання газу», – додав пан Зубко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Європа пропонує внести корективи до вітчизняного законопроекту щодо енергоефективності будівель. Основним зауваженням до документа стало невідповідність його норм положенням Директиви ЄС.

 
Коментарі (0)