ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНімеччина продовжить підтримку створення Україною Фонду енергоефективності

Німеччина продовжить підтримку створення Україною Фонду енергоефективності

Німеччина має намір підтримати створення Україною фонду енергоефективності та виділити на ці потреби 25 мільйонів євро, атакож залучити своїх представників до наглядової ради Фонду

Українcький Фонд енергоефективності отримає від німецьких партнерів 25 млн. євро, а також технічну підтримку  німецьких спеціалістів. Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко після візиту делегації Кабміну до Німеччини, що відбувся 27-28 червня

«Німеччина вже зараз має в програмі підтримки створення фонду 25 млн євро, також готова надати технічну експертну допомогу по підготовці стандартів які будуть впроваджені при роботі фонду», - заявив  Геннадій Зубко.

У складі делегації також були Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, Перший заступник Міністра фінансів України Оксана Маркарова, інші посадові особи.

В ході візиту німецька сторона заявила про намір подальшого продовження підтримки та сприяння українському Фонду енергоефективності. Ця підтримка буде виражена у наданні технічної допомоги , крім цього Німеччина заклала  в програму підтримки створення Фонду 25 млн. євро.

До наглядової ради Фонду також буде залучено представників міжнародних партнерів, зокрема ФРН.

Варто зазначити, що Німеччина  раніше надавала допомогу Україні в галузі енергетики. Ще в серпні 2014 року Україна отримала від ФРН позику в розмірі 500 мільйонів євро на забезпечення водо- та енергопостачання в східних регіонах України.

 

 
Коментарі (0)