ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина відклала запуск наземної частини Північного потоку-2

Німеччина відклала запуск наземної частини Північного потоку-2

Наземне продовження Північного потоку-2 - газопровід Eugal - здатний транспортувати 55 млрд куб.м. газу на рік

 

Компанія-оператор Gascade перенесла на 1 квітня 2021 року запуск на повну потужність другої гілки газопроводу Eugal, призначеної для транспортування газу з Північного потоку-2. Про це повідомляється в прес-релізі оператора.

"Eugal досягне повної потужності до другого кварталу 2021 року. Причиною нового графіка стали непередбачені затримки в будівництві нової газової інфраструктури. Спочатку планувалося запустити її 1 січня 2021 року", - йдеться в повідомленні.

Перша гілка Eugal потужністю 30,9 млрд куб.м газу на рік початку працювати 1 січня 2020 року. Повна потужність двох гілок Eugal - 55 млрд. Куб.м. газу на рік.

На даному етапі через Eugal транспортується газ з діючого газопроводу Північний потік. Eugal почав обслуговувати транспортування газу з Росії після того, як Польща через європейські суди домоглася включення газопроводу Opal під дію Третього енергопакету ЄС. Це зобов'язує резервувати потужності під незалежних постачальників. В результаті Opal працює на половину потужності, а решта об'ємів перекинуті в Eugal.

Для повноцінної роботи Eugal, оператору необхідно добудувати ділянку другої гілки газопроводу і завершити будівництво компресорної станції Radeland 2.

 

 

 
Коментарі (0)