ГоловнаВідеорепортажФінансування ЖКГНімеччина виділить ще 10 млн євро на Фонд енергоефективності

Німеччина виділить ще 10 млн євро на Фонд енергоефективності

Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці з Фонду енергоефективності

Уряд Німеччини планує надати додатково 10 млн євро в рамках співпраці з Фонду енергоефективності.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко за результатами зустрічі з міністром навколишнього середовища, охорони природи та ядерної безпеки Німеччини Свен Шульце.

За його словами, кошти будуть виділені на проекти, які будуть спрямовані на перетворення субсидій на інвестиції в енергоефективність.

«Сьогодні детально проговорили можливість повернення монетизованих субсидій на ЖКП в якості інвестицій в Фонд енергоефективності. І в подальшому будемо продовжувати тісну співпрацю в питаннях термореновації житлового сектора в рамках Фонду енергоефективності. Також будемо розвивати співпрацю в рамках Паризького кліматичної угоди і в сфері відновлюваної енергетики. Амбітна мета Німеччини - досягнення 60% частки відновлюваної енергетики. Тут для України дуже корисний досвід Німеччини з точки зору технічних рішень, проектного менеджменту. Адже Україна теж має завдання - збільшення частки відновлюваної енергетики до 11% до 2020 року і до 25% до 2035 року », - зазначив Г.ЗУБКА.

Він також зазначив, що також триває співпраця з Німеччиною в рамках Паризького кліматичної угоди і в сфері відновлюваної енергетики.

«Тут для України дуже корисний досвід Німеччини з точки зору технічних рішень, проектного менеджменту. Адже в України також є завдання - збільшення частки відновлюваної енергетики до 11% до 2020 року і до 25% до 2035 року », - додав віце-прем'єр.

«Термінал» писав, запуск Фонду енергоефективності запланований на перший квартал 2019 року. Про це під час круглого столу у Верховній Раді сказав віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

 

 
Коментарі (0)