ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняНімеччина зігріла Україну газом

Німеччина зігріла Україну газом

Протягом квітня німецька компанія RWE поставила в Україну з території Польщі понад 60 млн куб. м газу. У наступному місяці очікують подвоєння цих обсягів.

Німецька компанія RWE Supply&Trading за період з початку відновлення поставок газу в Україну через територію Польщі з 15 квітня і до кінця минулого місяця поставила українському «Нафтогазу» 60,1 млн кубометрів «блакитного» палива. Про це свідчать дані компанії Gaz System, яка керуючої газотранспортною системою Польщі, які має у своєму розпорядженні «УНІАН».

Щодобові поставки, згідно з оперативними даними, становили від 3,7 до 3,8 млн кубометрів газу при максимально можливих обсягах в 4 млн кубометрів.

Поставки реалізувалися кожен день з моменту їх поновлення 15 квітня.

Дані польської компанії також свідчать про резервації потужностей пункту «Хермановице», який використовується для поставок газу в Україну, на травень поточного року в обсязі майже 160 млн кубометрів газу.

Нагадаємо, в кінці квітня «Нафтогаз» заявив про плани імпортувати через Польщу в травні поточного року близько 126 млн кубометрів газу.

15 квітня RWE відновила постачання газу в Україну через Польщу, які були припинені в кінці минулого року після того, як українська влада отримала знижку на російський газ.

 
Коментарі (0)