ГоловнаНовини ЖКГТранспортНімецька залізниця шукає працівників з України

Німецька залізниця шукає працівників з України

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn запрошує працівників з України на посаду стажер-машиніст поїзда.

 

Німецький залізничний концерн Deutsche Bahn запрошує працівників з України на посаду стажер-машиніст поїзда. Відповідне оголошення на українській мові розміщено на сайті перевізника.

Для здобувачів висувається вимога володіння німецькою мовою на рівні не нижче B1 і наявності професійно-технічної або вищої освіти. Українцям пропонується залишити свою заявку для розгляду кандидатури в майбутніх навчальних проектах.

"Під час наших програм (які зазвичай тривають 9-12 місяців) ви будете вчитися управляти одним типом наших поїздів, а потім почнете працювати в одному з наших підрозділів в Німеччині як машиніст поїзда", - відзначають в DB.

При цьому претенденти повинні бути не молодше 21 року. Подаватися можуть як чоловіки, так і жінки і особи "іншого" статі. Попередні співбесіди проводяться онлайн, при цьому подаватися можна і на будь-яку вакансію, яка буде опублікована на сайті компанії. Всього ж Deutsche Bahn шукає понад 15 тисяч нових працівників більше 500 різних професій.

Місцем навчання зазначено Лейпциг або Берлін, проте місце фактичної роботи буде обговорюватися на співбесіді після проходження кваліфікаційної програми. Відзначається, що гнучке ставлення до місця проживання "було б корисним для цієї програми".

"Укрзалізницю" цілеспрямовано роблять банкрутом, - ЗМІ

Після успішної співбесіди кожен кандидат пройде медичні та психологічні обстеження, оскільки це вимога для отримання ліцензії машиніста поїзда. Ці обстеження будуть включати, зокрема, психометричні тести, перевірку зору і тест фізичної придатності.

Нагадаємо, що на початку 2020 року тодішній український прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про намір України передати "Укрзалізницю" в управління Deutsche Bahn на 10 років. У самій УЗ спершу заявили, що не були в курсі цієї ідеї.

Однак 5 лютого 2020 року УЗ, Deutsche Bahn і її підрозділ DB Engineering & Consulting підписали меморандум про взаєморозуміння і стратегічне партнерство, в якому йдеться про надання німецькою стороною "управлінської та / або технічної підтримки".

Однак після зміни уряду, в кінці квітня міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що "Укрзалізниця" призупинила на час співпраця з німецьким ж / д-оператором.

Наприкінці вересня глава правління українського ж / д-монополіста Володимир Жмак заявив, що в УЗ поки не бачать можливості і сенсу залучати до співпраці будь-яких іноземних фахівців, у тому числі DB.

 

 

 
Коментарі (0)