ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняNord Stream 2 AG отримав дозвіл на будівництво газопроводів на датському континентальному шельфі

Nord Stream 2 AG отримав дозвіл на будівництво газопроводів на датському континентальному шельфі

Nord Stream 2 AG отримав дозвіл на будівництво газопроводів на датському континентальному шельфі, це повідомила пресслужба Датського енергетичного агентства
Nord Stream 2 AG отримав дозвіл на будівництво газопроводів на датському континентальному шельфі, це повідомила пресслужба Датського енергетичного агентства.
 
Агентство надало дозвіл Nord Stream 2 AG на будівництво ділянки газопроводу “Північний потік-2” на континентальному шельфі Данії на південний схід від Борнхольма в Балтійському морі.
 
В агентстві вказали, що Данія зобов'язана надати дозвіл на будівництво відповідно до власного закону про континентальний шельф та зобов'язань згідно Конвенції ООН про морське право. 
 
“Данія зобов’язана дозволити будівництво транзитних трубопроводів з урахуванням ресурсів та навколишнього середовища та, якщо необхідно, призначити маршрут, по якому повинні бути прокладені такі трубопроводи”, — пояснили в агентстві.
 
Данія розглядала три варіанти маршруту, що представила проектна компанія. Втім, у квітні 2019 року Nord Stream A.G. подав заявку на два маршрути — 147 та 169 км відповідно. У червні 2019 року компанія відкликала заявку на будівництво газопроводу у датських територіальних водах, та залишило на розгляд агентства дві заявки — на південний схід від острову Борнхольм. 
 
З огляду на захист довкілля та безпеку, агенство дозволило будівництво газопроводу за коротшим маршрутом. 
 
В свою чергу, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, прокоментував дозвіл Данії на будівництво "Північного потоку-2":
 
"Ми очікували цього рішення протягом осені. Принципова позиція Данії затримала проект на якийсь час, але геополітичну зброю неможливо зупинити інструментами, які регулюють виключно торгові відносини. Дієва протидія агресії в сьогоднішньому світі - санкції великих західних держав. Плануємо максимально підтримати українських дипломатів в цьому напрямку", — написав Коболєв.
 
За його словами, Україна має завершити реформи ринку газу і повне впровадження європейського законодавства, а також завершити анбандлінг.
 

 

 
Коментарі (0)