ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняNord Stream 2 AG відклала завершення «Північного потоку» до вересня

Nord Stream 2 AG відклала завершення «Північного потоку» до вересня

Терміни завершення будівництва трубопроводу «Північний потік-2» продовжують зрушуватися

 

Терміни завершення будівництва трубопроводу «Північний потік-2» продовжують зрушуватися. Як повідомляє «Інтерфакс», оператор проекту - зареєстрована в Швейцарії «дочка» «Газпрому» Nord Stream 2 AG - ще на п'ять місяців перенесла дату закінчення робіт в територіальних водах Данії, де залишаються укладеними близько 160 км труби.

У новому повідомленні для Морського управління Данії (DMA) компанія повідомляє, що планує вести роботи до вересня 2021 року. Два місяці тому крайнім терміном в аналогічному документі називався квітень.

У «Газпромі», які зіткнулися з втечею європейських партнерів - від інженерів до страховиків - закликали «не звертати увагу на конкретно терміни завершення будівництва і запуску проекту».

«Для нас важливий запуск самого проекту, і ми це дійсно відбулася. Ну, тому що ці терміни залежать від багатьох факторів, великої кількості факторів, включаючи погодні умови і т.д. Так що точних дат немає », - заявив заступник голови правління монополії прізвище Садигов.

Тим часом група з 40 американських сенаторів закликала президента США Джо Байдена «швидко і в повній мірі» ввести нові санкції відносно компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік - 2».

У листі сенаторів від 3 березня, яке цитує Bloomberg, відзначається, що «будівництво проекту триває», хоча є публічно доступна інформація про судах і компаніях, залучених в діяльність, що підпадає під санкції ».

Сенатори також розкритикувала доповідь Держдепартаменту, в якому містився список юридичних осіб, що беруть участь в будівництві «Північного потоку - 2», назвавши його «повністю неадекватним».

На їхню думку, в доповіді не були зазначені всі судна, які беруть участь у прокладанні трубопроводу, а також компанії, що надають страхові та сертифікаційні послуги. У доповіді Держдепартаменту від 19 лютого були згадані судно «Фортуна» та його власник - компанія «КВТ-Рус», проти яких на той момент вже діяли санкції. Сенатори, серед яких республіканець від штату Техас Тед Круз, закликали Байдена негайно встановити всі організації, які беруть участь в проекті, і ввести проти них додаткові заходи.

Поки уряд ФРН обговорює з адміністрацією Байдена план порятунку газпроводу, пропонуючи варіанти від будівництва терміналів для американського СПГ до вкладень в інфраструктури України, європейські компанії продовжують виходити з проекту «Газпрому».

Минулого тижня про розрив контракту повідомила страхова група Munich Re - найбільша в ФРН на ринку перестрахування і друга за обсягом первинних страхових угод.

Раніше страхувати проект відмовилася швейцарська Zurich Insurance Group. 3 січня стало відомо, що від участі в Nord Stream 2 відмовилася норвезька сертифікаційна і класифікаційна компанія Det Norske Veritas (DNV GL). Через 10 днів з проекту вийшла датська інжинірингова корпорація Ramboll.

 

 

 
Коментарі (0)