ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНорми газоспоживання для населення без лічильників знову знижують

Норми газоспоживання для населення без лічильників знову знижують

До Кабінету міністрів України подано для обговорення в профільних міністерствах проект постанови про встановлення норм споживання газу для населення без лічильників на рівні 3,28 кубометрів

До Кабінету міністрів України подано для обговорення в профільних міністерствах проект постанови про встановлення норм споживання газу для населення без лічильників на рівні 3,28 кубометрів на людину. Зазначені норми споживання всього на 0,01 кубометр менше, ніж в загальмованому раніше за рішенням суду постанові (3,29 кубометрів). 

Про це повідомляє прес-служба КМУ, пише АиФ. Відзначається, що новий проект практично повністю копіює попередній — норми споживання також будуть встановлені для домогосподарств з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням. Уряд має намір скасувати окремі пункти постанови №63, прийнятого 30 січня 2019 року, де була вказана норма в 3,29 кубометрів. 

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що уряд буде вводити норми споживання газу на низькому рівні, навіть якщо вони будуть скасовуватися судом через позови газорозподільних компаній. Газзбути у своїх заявах стверджують, що економічно обгрунтована норма споживання для побутових споживачів без лічильників — понад 9 кубометрів на одну людину. 21 лютого Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію пунктів 1-3 постанови №63, згідно з якими норма споживання газу встановлена ​​на рівні 3,29 кубометрів.

 

 
Коментарі (0)