ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГНорми, які враховуватимуть для фіндопомоги українцям

Норми, які враховуватимуть для фіндопомоги українцям

Українці, які з огляду на своє складне фінансове становище не можуть самостійно платити за комуналку, будуть і далі отримувати житлову субсидію. Йдеться про домогосподарства, у яких витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу
Українці, які з огляду на своє складне фінансове становище не можуть самостійно платити за комуналку, будуть і далі отримувати житлову субсидію. Йдеться про домогосподарства, у яких витрати на комуналку перевищують 15% сукупного доходу. Відповідну постанову ухвалив Кабмін України наприкінці червня 2023 року.
 
У документі сказано, що ці умови не переглядатимуть, поки в Україні діє воєнний стан, а також протягом одного місяця після його завершення або скасування.
 
"З 1 числа місяця, наступного за місяцем завершення карантину та/або воєнного стану в Україні, базова норма плати за комунальні послуги становитиме 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства", — ідеться в тексті постанови.
 

Водночас, як пояснила в ефірі телемарафону голова департаменту пенсійного забезпечення, страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Пенсійного фонду України (ПФУ) Олена Охріменко, якби не рішення уряду, деякі українці більше не могли б розраховувати на державну допомогу, а деяким громадянам розмір субсидії довелося б знизити. 

 
Коментарі (0)